måndag 5 januari 2009

Min 1:ste blogg og noe om meg selv

Dette er det 1:ste jeg skriver på bloggen min og det er ikke det letteste så vi får nå se hvordan det går. Jeg vil med en gang si at den kommer til å bli skrevet på skandinavisk (en blandning av svensk og norsk) hvilket jeg jo også er - svensk far og norsk mor (selv om hun har aner fra flere europeiske land).

Jeg har kalt den 999liv etter noe noen skrev om meg på DIS-Norges chat, se nedenfor, for noen dager siden.

Den kommer å handle mest om hvordan jeg har det til daglig. Det er ikke min mening å klage for mye og blir det for mye av det så håper jeg at Dere sier ifra. Men jeg tror, som mange rundt meg sier, at det skulle väre bra om vi som er multihandikappede også blogger mere og viser oss i det offentlige rom.

Jeg har gjort min störste hobby til mit jobb - slektsgranskning og lign i Sverige og Norge - ettersom jeg jo aldri skulle klare å ha et jobb uten burde bli 100% uföretrygget da jeg var 16 år. Dette nektet jeg uten leste videre å startet så et eget firma i 1984. Jeg har dog 50% uföretrygd ettersom jeg ikke klarer og leve på min firma, särlig pga handikappene mine.

Jeg har flere prosjekt gående da det gjelder og samle alle etterkommerne etter noen av mine forfedre og skrev faktisk en "bok" i 1978 rörende etterkommerne til min farfarsfarfar som jeg deltog med i Unga Forskare med. Noe år senere stilte jeg opp med "Mina anor". Det var göy. Ellers så har jeg deltatt i nesten alle av Sveriges Släktforskares förbundsstämmor med noen utstilling rundt om i Sverige.

Jeg tilbringer en hel del tid ved Dis-Norges chatt (URL irc://irc.disnorge.no/slektsprat) ettersom det er det eneste sted jeg har funnet at jeg kan omgåes mennesker uten å bli syk el väre til bry. Må si at det er blandt det beste som har skjedd meg og jeg önsker vi hadde noe lignende i Sverige også.

En annen fordel norske slektsforskere har foran oss i Sverige er at det er i prinsipp gratis å forske der så lenge man ikke trenger å reise runt ettersom veldig mye - men selvsagt ikke alt - ligger ute åpent for hvem som helst på nettet. Man trenger således ikke å betale dyre penger for et el flere abonnement som vi gjör her i Sverige.

Dessuten holder jeg på å samle inn matresept på ting som jeg og andre med samme type allergier og andre diettrestriksjoner kan spise.

Jeg leser gjerne historiske böker (särlig fra förindustrialismen) i mån av tid da ettersom det i 1:e rekke blir faktablad om slekt og mine handikapp.

Liker også og se på vitenskapsprogram og krim (särlig engelske) på TV. Blir mye TV-seende ettersom det ikke krever at man beveger musklerne for mye.

Samler dessuten på frimerker - särlig med historiske motiv, liker klassisk musikk og viser.

12 kommentarer:

 1. Gratulerer med blogg Synnøve! Veldig hyggelig å snakke med deg på chatten. Ikke minst all hjelpen du har gitt meg, bla. i databasen gravlagte i Buksnes 1817-1840 (http://www.digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=gr18601817&spraak=n&metanr=4079) som ligger på Digitalarkivet.

  Ser frem til å lese i bloggen din og snakke videre på chatten, i flere år :-)

  SvaraRadera
 2. 1000 takk Per-Olav hjelper Deg gjerne om jeg kan det vet Du.

  SvaraRadera
 3. Hyggelig med ny blogger. Og så artig at du også samler frimerker

  SvaraRadera
 4. Gratulere med blogg :) Artig navn på url ..
  Du skriver godt, så bare fortsatt med og skrive når du har lyst og har anledning.
  Og som Per-Olav sier, vi ser fram til og ha deg hos oss på Slektsprat maaaange år til .....

  SvaraRadera
 5. 1000 takk til Dere alle sammen

  SvaraRadera
 6. Gratulerer med blogg Synnøve!! Dette ser jo veldig bra ut til å være bloggens første dag. (Bra navn på url har du og ;) )
  Velkommen som slektsforkerblogger!!

  SvaraRadera
 7. Gratulerer med bloggen Synnøve. Da tok jeg ikke så veldig feil her om dagen om at du snart kom med en blogg. Gleder meg til å følge med.

  HURRA!

  SvaraRadera
 8. Dere er altfor snille allesammen

  SvaraRadera
 9. Jeg slenger meg på gratulantene & håper bloggen blir like hyggelig for deg som DISchat er.
  Hilsen en bloggamatør ...

  SvaraRadera
 10. Supert at du inntrer i bloggens verden, Synnøve. Du vil vel som de fleste av oss innse at det er litt terapi i å skrive. Og i blant trenger man bare å få ting ut. Personlig så har jeg mange utkast som sikkert aldri blir publisert, men som sagt, terapien er i skrivingen, ikke nødvendigvis resultatet. :)

  SvaraRadera
 11. Helt enig med Deg Petter men får nok holde litt på terapien

  SvaraRadera
 12. Hei Synnøve og gratulere med blogg,
  ja vi begynner å bli noen dis-ere med blogg nu og det er kjempebra, ser fram til å lese mer her, vi snakkes... (",)

  SvaraRadera