fredag 9 januari 2009

PC og mobil og litt av hva det betyr idag

DIS-Norges lederblogg idag handler om utviklingen av mobiler og laptopper de siste årene. Bare tenk på hvilken revolusjon det har värt. Da jeg begynte med slektforskning for over 40 år siden hadde jeg et kartotek der jeg noterte meg de vesentligste opplysningerne om mine slektninger og der kortene sto alfabetisk med henvisning til forskjellige permer. Det fungerte men det kunne ta en god stund å finne ut hvordan jeg var i slekt med et spesiellt menneske, nålevende el död. Nå er det bare noen klikk på datorn så finner den utav det uten noen problemer. Vil noen har opplysninger fra meg så er det atter igjen bare noen trykk - för måtte jeg skrive ned alt for hånd, hvilket kunne ta veldig lang tid. Å finne aneforlyster er heller ikke noen problemer og risken for dobbeltregistrering minsker selv om den fortsatt er der.

De som har tilgang til mobilt bredbånd kan jo også holde kontakten med chatten el forske selv om de ikke er på hjemmebane.

Og med PC:n kan man dels ha kontakt med mennesker da man selv orker dels chatte med hvem som helst uten å bli syk el be dem sanere seg.

Bare tenk på hvilken revolusjon mobilen er nå trenger man ikke å bli hjemme el när en telefon hele tiden mens man venter på at organkoordinatorn skal ringe.

1 kommentar:

  1. Jag kan bara hålla med om datorns välsignelse när det gäller släktforskning! Trots att jag har en modemuppkoppling och ett långsamt mobilt bredband så har datan inneburit en revolution för mig när det gäller att kunna forsätta släktforska och ha kontakter med andra forskare och vänner. Speciellt när man som jag bor lite avsides i en liten skogsby med långt till arkiv och vänner.
    Allt gott! Smulan

    SvaraRadera